Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Λογοτεχνικές ιστοσελίδες


Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού
Ηλεκτρονικό ανθολόγιο κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Αρχείο Καβάφη, Κατάλογος σχετικών συνδέσεων.
Είναι αξιοποιήσιμο στην τάξη το πλούσιο ανθολόγιο αναγνώσεων και οι φωνοληψίες ποιητών που απαγγέλλουν έργα τους και που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν ιστορικά ντοκουμέντα. Επίσης ο κατάλογος συνδέσεων με άλλες ψηφιακές βιβλιοθήκες, σελίδες για την Ελληνική λογοτεχνία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ηλεκτρονικά περιοδικά είναι από τους πιο πλήρεις και χρήσιμους για το συγκεκριμένο αντικείμενο.
Υποστηρικτικό υλικό κυρίως για τη διδασκαλία της νεότερης Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας. Φάκελοι για λογοτεχνικές σχολές, ρεύματα, τάσεις καθώς και μελέτες για την ιστορία και τη θεωρία της λογοτεχνίας.
Ε.Λ.Ι.Α. Ελληνικό λογοτεχνικό και ιστορικό αρχείο.
Αρχείο Ελλήνων Λογοτεχνών της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου: Βιογραφίες, Εργογραφίες και Βιβλιογραφία για το έργο ελλήνων λογοτεχνών.
Ιστοσελίδα του ιδρύματος Μείζονος  Ελληνισμού για τη Βυζαντινή Λογοτεχνία. Πλούσιο γνωστικό υλικό για ρητορικά, επιστολικά, αγιολογικά και ιστοριογραφικά κείμενα καθώς και για τη λόγια και εκκλησιαστική ποίηση. Παιδαγωγικά αξιοποιήσιμος, κύρια ως προς τις αναφορές στη δημώδη λογοτεχνία της περιόδου.
Ανθολόγιο ποιημάτων και ποιητών.Παρουσίαση λογοτεχνικών περιοδικών.
Η ιστοσελίδα φιλοξενείται στον κόμβο του Τομέα Τηλεπικοινωνιών του Τμήματος Hλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ.
Αφιερώματα του μακεδονικού πρακτορείου ειδήσεων στους Σεφέρη, Ρίτσο, Αναγνωστάκη.
Νίκος Εγγονόπουλος
Εμπειρίκος
Δικτυακός τόπος του Yπουργείου πολιτισμού και του Eθνικού κέντρου βιβλίου. Βιογραφικό, εργογραφία, ανθολόγιο κειμένων, αρχείο φωτογραφιών και στοιχεία για τον υπερρεαλισμό.
Σελίδες Νίκου Καζαντζάκη
Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών
Κ. Καβάφης
Η έκθεση “Cavafys World” στο αρχαιολογικό μουσείο του Kelsey (Μίσιγκαν), σε συνεργασία με το Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών και το Ε.Λ.Ι.Α.
Γ. Σεφέρης
Ο. Ελύτης
Ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης


ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό


γνωστά έργα της ελληνικής γραμματείας σε ηλεκτρονική μορφή και πληροφορίες για τη ζωή και το έργο των σημαντικότερων Ελλήνων λογοτεχνών.


ένα webquest που μπορεί να φανεί χρήσιμό στη διδασκαλία της λογοτεχνίας


Ιστοσελίδα της Σοφίας Νικολαίδου


Ένα ιστολόγιο από επιμορφώτριες με καλό υλικό για λογοτεχνία.


Λογοτεχνικά περιοδικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου